Xixón va celebrar el Día Internacional del Llibru de forma virtual na páxina web ‘Xixón queda en casa’. El xueves, 23 d’abril, el conteníu del portal va xirar en redol d’esta efeméride con diverses propuestes y actividaes. Sol lema Xixón, de llibru, el Conceyu llanza esta iniciativa pa fomentar la llectura y reconocer el papel de les llibreríes como axentes imprescindibles del sector cultural. D’esta miente, quier eponderase’l so llabor nel espardimientu de la cultura y la so contribución al texíu social local.

Con estos oxetivos definíos, la web va cuntar esi día con una sección denominada ‘Un llibru nun minutu’. Nella, llibreros xixoneses van encamentar una llectura al traviés de dellos vídeos. Pel momento, yá se sumaron a l’acción una docena de llibreríes. Coles mesmes, ‘Xixón quédase en casa’ va recoyer el trabayu de la Rede Municipal de Biblioteques. Ellaboraron dos guíes de llectura na plataforma E-Biblio con accesu a dellos títulos, una infantil y otra para adultos qu’inclúi, a manera d’homenaxe, dos llibros del apocayá fináu Luis Sepúlveda.

L’alcuentru dixital con Alfonso Zapico va poner fin al Día Internacional del Llibru. Va tar moderáu por Diego González, responsable de la llibrería Identidad Secreta. Va tener llugar a les 19.30 hores d’esi mesmu xueves nel perfil de la Rede Municipal de Biblioteques de Xixón n’Instagram. El dibuxante asturianu, ganador del Premiu Nacional de Cómic, va falar, ente otres temes, del cuartu y últimu tomu de la so obra La Balada del norte que ta preparando mientres el confinamientu. Esta novela gráfica céntrase na Revolución de 1934. Esti va ser el primeru d’una serie d’alcuentros dixitales con otros autores, que van tener continuidá a partir de la próxima, tamién al traviés d’Instagram a la mesma hora, a les 19:30 hores. Yá confirmaron la so participación Elvira Lindo (28 d’abril), Ricardo Menéndez Salmón (30 d’abril), Marta Sanz (7 de mayu) y Eloy Tizón (15 de mayu).